Top 5 caracteristici ale lânii merinos

Scurt și la obiect. Dacă vorbim despre calitățiile lânii merino nu putem să nu trecem în revistă următoarele atuuri:
 
  1. Proprietăți antibacteriene: lâna merino are proprietăți antibacteriene naturale, ceea ce o face ideală pentru hainele copiilor. Acest lucru înseamnă că hainele vor rămâne curate, nu vor căpăta mirosuri neplăcute, mai ales în cazul în care copilul se joacă sau transpiră mult.
  2. Rezistentă la foc: hainele din lână merinos sunt foarte rezistente la foc și se pot întinde fără a se rupe. Acest lucru înseamnă că hainele vor dura mai mult și își vor păstra ținuta, chiar și după mai multe spălări.
  3. Reglare termică: lâna merinos este cunoscută pentru capacitatea sa de a regla temperatura corpului. Hainele din această lână vor ține de cald copilului atunci când este frig, dar vor permite circulația aerului și vor preveni transpirația excesivă când este cald. Iar dacă vorbim despre pijamale sau saci de dormit, lâna merinos oferă confortul ideal pentru un somn liniștit și odihnitor, contribuind astfel la formarea unor bune obiceiuri legate de somn.
  4. Protecție UV: proiecte de cercetare separate (realizate de Hilfiker (1996), Reinert (1997) și Haerri (2000)) au arătat că lâna - în special fibra merino - este o barieră mult mai bună împotriva razelor UV decât orice altă țesătură. Lâna absoarbe radiațiile pe tot spectrul UV, în timp ce bumbacul, nailon, acrilicul și mătasea absorb foarte slab UV. Un studiu din 2001 privind capacitatea de protecție UV a 236 de țesături diferite a constatat că mai mult de jumătate dintre fibrele testate nu au respectat standardul european de protecție UV. Lâna merino a fost una dintre țesăturile care a trecut toate testele efectuate în timpul studiului, în timp ce nailon, inul, viscoza și bumbacul au avut rezultate extrem de slabe. Concluzia este că lâna merino, printre numeroasele sale alte beneficii, oferă o protecție fără egal împotriva razelor UV
  5. Biodegradabilă: lâna este o resursă naturală și regenerabilă. Atât timp cât există iarbă de mâncat, oile vor continua să producă lână. Când lâna este eliminată, se va descompune în mod natural în sol în câteva luni sau ani, eliberând încet nutrienți valoroși înapoi în pământ. Pe de altă parte, fibrele sintetice se pot degrada extrem de lent și contribuie semnificativ la supraaglomerarea gropilor de gunoi.

În concluzie, lâna merino este o alegere excelentă pentru hainele copiilor și adulților deopotrivă, datorită proprietăților sale antibacteriene, rezistenței la foc, capacității de reglare termică, protecției UV și pentru că este biodegrabilă. Alegeți haine din lână merino pentru copilul dvs. pentru a avea siguranța că va fi confortabil și protejat în orice situație.
 

Suport clienti Luni-Vineri 9:00-17:00

0724836950 contact@oonakids.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!